ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко заповнила документи на екстрадицію, - адвокат

Надія не знала про затримання її сестри Віри в Росії

Савченко заповнила документи на екстрадицію, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Засуджена в Росії до 22 років ув'язнення українська льотчиця Надія Савченко заповнила всі документи на екстрадицію і відмовилася визнавати свою провину.

За словами юриста Марка Фейгіна, якого цитує Інтерфакс, українка погодилася сплатити штраф нібито за незаконний перетин кордону, проте наполягає, що її вивезли з території України.

"При заповненні документів Надія ніде не визнала своєї провини. Однак вона згодна оплатити штраф 30 тисяч рублів, призначений їй судом за нібито незаконний перетин кордону, але при цьому вона вказала, що її незаконно вивезли з території України", - зазначив адвокат.

За словами іншого адвоката - Миколи Полозова, Надія Савченко почувається краще, проте повільно відновлюється після сухого голодування.

"Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Почувається вона вже краще, скаржиться тільки, що після сухого голодування повільно відновлюється", - написав він у Facebook.

Полозов зазначив, що Надія Савченко не знала про затримання її сестри Віри в Росії і була обурена через цей інцидент. Вона написала заяву з цього приводу, в якій вказала, що оголошення Віри Савченко в розшук - "кричущий злочин російської системи правосуддя проти сестер Савченко".

"Наступного разу побачу Надію в день її народження 11 травня", - додав Полозов.

Нагадаємо, 27 квітня один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков заявив про ймовірність того, що засуджена в Росії до 22 років ув'язнення українка буде вдома вже у другій половині травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram