ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дитяча онкологія в Україні: як врятувати своїх дітей? Реклама

Дитяча онкологія в Україні: як врятувати своїх дітей?

Лікування дітей з онкологією - болюча тема для українців. Ми на 5-му місці у Європі за рівнем дитячої смертності від раку. У Європі ж дітей рятують у 7 з 10 випадків.

Як українцям допомогти самим собі, коли не допомагає держава? Інформацією поділилися представники Центру підтримки пацієнтів Bookimed.

Де успішно проводять пересадку кісткового мозку?

Для лікування більш ніж 40 онкозахворювань знадобиться трансплантація кісткового мозку. В Україні проводять переважно аутотрансплантації (донором є пацієнт), при цьому трансплантації від нерідного донора не здійснюються.

Треба шукати допомоги за межами країни. В Індії, наприклад, ТКМ від нерідного донора коштуватиме приблизно 70 000-90 000 $. Однак ця країна не настільки популярна серед українців через географічне розташування.

Найвищі ціни на ТКМ у Німеччині та Ізраїлі. У німецьких клініках це 200 000-300 000 $ - непідйомна сума для більшості українських сімей. В Ізраїлі - 190 000-250 000 $.

Колосальний досвід ТКМ у Туреччині: у топових клініках проводять до 350 пересадок на рік. А їхня успішність у разі алогенних (від родинного донора) трансплантацій 89%, у разі аутологічної (власні клітини) - до 90%. Ціна варіюється від 70 000 до 150 000 $ залежно від виду трансплантації. У практиці Міжнародного центру підтримки пацієнтів Bookimed були випадки, коли вдавалося домовитися про додаткові знижки для сімей з фінансовими проблемами.

Особливості лікування онкохворих дітей

Пересадка можлива, коли дитина в ремісії. В середньому це період у 3-4 місяці. Однак ніхто не знає, скільки є часу, тому батьки намагаються якомога швидше знайти лікаря, оформити документи і полетіти. Уповільнює процес необхідність наявності виписок англійською.

Кілька нюансів про лікування онкохворих діток за кордоном. Німецькі клініки можуть відмовитися брати дитину, яку до цього лікували на батьківщині. Якщо вона пройшла більш як дві хімії, її не приймуть. Таких діток беруться рятувати турецькі фахівці. У цьому питанні німецька педантичність не йде на користь, оскільки в Туреччині не упускають можливість допомогти дитині через страх зіпсувати статистику.

Дитячі онкогематологи зі світовим ім'ям

Українці везуть лікувати своїх діток до кращих зарубіжних лікарів. Потрапити до них реально. В Ізраїлі (клініка Іхілов) працює топовий онкогематолог проф. Оделія Гур, у Туреччині - провідні дитячі гематологи Аджибадем проф. Gülyüz Öztürk і проф. Ali Bülent Antmen.

Дитячий організм краще відповідає на лікування. Показники успішності сягають максимально можливих. Все, що треба, - віра і якісна медична допомога, доступ до якої має бути забезпечений нашим дітям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram