ГоловнаПолітика

Заступник голови МЗС запевнив Радбез ООН у готовності України говорити про вибори на Донбасі

Для їхнього проведення необхідно забезпечити безпеку

Заступник голови МЗС запевнив Радбез ООН у готовності України говорити про вибори на Донбасі
Фото: Надано Олександром Ганущиним

Українська сторона підготувала все необхідне законодавство для проведення виборів на Донбасі і готова обговорювати це на міжнародних зустрічах, проте щоб вони відбулися, необхідно дотриматися всіх умов ОБСЄ і українських законів.

Про це в четвер на засіданні Ради Безпеки ООН заявив заступник голови МЗС України Вадим Пристайко, повідомляє Укрінформ.

"Вибори мають не тільки істотне значення для справи миру, це також здійсненне завдання. Ми підготували все необхідне законодавство і готові обговорити модальності, коли керівництво збереться в Мінську", - зазначив Пристайко.

При цьому він наголосив, що вибори потрібно проводити "відповідно до стандартів ОБСЄ та наших (українських - ред.) законів".

"Проявляймо розумність: якщо не буде забезпечено безпеки, ніхто не буде вести виборчий процес чи спостерігати за ним", - підкреслив український представник.

Він також нагадав, що Президент Порошенко запропонував розгорнути поліцейську місію на Донбасі, що сприяло б, зокрема, безпечному проведенню виборів.

"Статус і склад можна обговорити згодом. Ми готові вести переговори, ми продовжуємо закликати міжнародну спільноту, в тому числі ООН і ОБСЄ, приймати конструктивну участь в обговоренні цієї ініціативи", - зазначив Вадим Пристайко.

Нагадаємо, відкрите засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй розглядає ситуацію в Криму і на Донбасі з ініціативи Постійного представництва України при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram