ГоловнаПолітика

Мустафа Джемілєв заступився за Логвинського

Екс-голова Меджлісу також вважає звинувачення на адресу нардепа голослівними

Мустафа Джемілєв заступився за Логвинського
Фото: www.dyvys.in

Звинувачення проти депутата від фракції "Народний фронт", представника Меджлісу у Верховній Раді Георгія Логвинського пов'язані з його активною діяльністю з пошуку і викриття активів проросійських сепаратистів, які на сьогодні, не дивлячись на збройну агресію РФ, далі ведуть бізнес на території України.

Про це уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв повідомив у коментарі "Цензор.нет".

"Логвинського я знаю багато років як дуже порядну людину і порядного бізнесмена. Він дійсно розгортає активну позитивну діяльність стосовно викриття і пошуку активів сепаратистів, які на сьогодні продовжують свою діяльність на території материкової частини України, що викликає у них дуже велику лють і роздратування, і вони включають тут свої методи, в тому числі і загрози. Наскільки мені відомо, ось ця горілчана компанія (Черкаський лікеро-горілчаний завод - ред.), належить так званому главі Держради окупованого Криму Константінову. Я знаю, що вони через якісь видання намагалися компромат на нього (Логвинського - ред.) публікувати, деякі відмовлялися, інші брали гроші, а потім приходили до Логвинського і казали: "Ось нам дають стільки грошей, щоб ми про тебе гидоту написали, а якщо ти даси більше - то ми не напишемо". Ну, Логвинський їх, звичайно, посилав куди подалі. Але, тим не менш, ця кампанія з його дискредитації триває", - зазначив лідер кримських татар.

Як відомо, звинувачення проти Логвинського виходять з боку народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка, який стверджує, що Логвинський відібрав Черкаський лікеро-горілчаний завод у французьких інвесторів.

"Я не знаю, яка роль Лещенка... З одного боку, ніби нормальний журналіст, але така скандальність, відчувається якась дуже велика недоброчесність у людини. Крім того, відомо, що з укладенням цього дуже невигідного і зрадницького контракту з РФ на постачання електроенергії в Крим, що має явні ознаки корупції, пов'язаний російський олігарх Григоришин. Ми перекрили постачання, і це, звісно, викликало роздратування з боку Григоришина. А видання, де працює Лещенко, я чув, що належить Григоришину. Хоча, з точністю я не можу це стверджувати, бо не вдалося з'ясувати подробиці. Тому якийсь зв'язок у цьому є. Я одне можу сказати, що протягом багатьох років я працюю з Логвинським, і рекомендований він до Верховної Ради саме від Меджлісу кримсько-татарського народу", - зазначив Джемілєв.

Нагадаємо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко звинувачує депутата від фракції "Народний фронт" Георгія Логвинського в захопленні Черкаського лікеро-горілчаного заводу. Сам Логвинський називає звинувачення з боку Лещенка "помстою за принципову політичну позицію щодо анексії Росією Криму та репресій щодо кримськотатарського Меджлісу". За його словами, ситуація навколо Черкаського лікеро-горілчаного заводу є епізодом звичайного корпоративного спору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram