ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ назвала обстріл причиною загибелі чотирьох осіб в Оленівці (оновлено)

Стріляли із південного заходу з важкої артилерії.

ОБСЄ назвала обстріл причиною загибелі чотирьох осіб в Оленівці (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Обстріл з важкої артилерії, здійснений з південного заходу, став причиною загибелі чотирьох цивільних у контрольованій "ДНР" Оленівці.

Про це повідомляється у доповіді спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Оновлення. Спочатку доповідь була доступна лише англійською мовою, що спричинило розбіжності в трактуванні позиції ОБСЄ щодо того, звідки вівся обстріл. Згодом ОБСЄ оприлюднила офіційний переклад доповіді російською та українською мовами.

"Спостерігачі СММ провели аналіз двох вирв безпосередньо на місці інциденту і ще двох у житловому кварталі поблизу. За результатами аналізу СММ визначила, що вогонь вівся з південно-західного напрямку. За попередньою оцінкою, тип зброї, який використовували, - артилерія калібру щонайменше 122 мм. Далі на північ, на вулиці Московській, СММ зафіксувала кілька незначних пошкоджень житлових будинків і надвірних будівель. Аналіз трьох вирв з'ясував, що вогонь вівся, імовірно, з південно-західного напрямку. При цьому калібр застосованої зброї був не меншим за 120 мм", - йдеться у доповіді.

Спостерігачів повідомили, що обстріл стався о 02:45 ранку. Загинули троє чоловіків і одна жінка, ще одну людину доправили в лікарню з осколковими пораненнями. Нагадаємо, в Оленівці розташований пропускний пункт сепаратистів, через який люди виїжджають із "ДНР" на контрольовану Україною територію.

У штабі АТО стверджують, що військові не відкривали вогню в цьому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram