ГоловнаПолітика

У Чопі затримали прикордонників на контрабанді лісу

До схеми виявилися причетними словаки.

У Чопі затримали прикордонників на контрабанді лісу
Фото: sbu.gov.ua

Керівники одного з підрозділів Чопського прикордонного загону виявилися причетними до масштабної вирубки лісу і його контрабанди.

Як повідомляють на сайті Служби безпеки України, підприємцям зі Словаччини прикордонники видали два так звані "санітарні квитки" для розчищення смуги лінії держкордону.

"Бізнесмени, за бездіяльності двох керівників підрозділу, значно перевищили необхідні обсяги вирубки. Деревину, в тому числі цінних порід, вони контрабандою переправляли через кордон. За попередніми оцінками, сума збитків, завданих державі, перевищує 20 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Двом керівникам підрозділу прикордонної служби Чопського прикордонного загону оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання капітанам запобіжного заходу.

Нагадаємо, 17 квітня в зоні митного контролю вантажних перевезень у Чопі активісти виявили 24 вагони лісу високої якості, який намагалися переправити до Словаччини. За документацією вантаж проходив як дрова. В Україні експорт лісу заборонено законом.

На цей інцидент звернув увагу прем'єр Володимир Гройсман. Він зажадав покарати всіх, хто причетний до схеми контрабанди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram