ГоловнаПолітика

"Батьківщина" назвала Гройсмана некомпетентним у газовому питанні

У партії прокоментували рішення про підвищення цін для населення

"Батьківщина" назвала Гройсмана некомпетентним у газовому питанні
Фото: Макс Требухов

Слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо цін на газ для України за контрактом з російським «Газпромом» не відповідають дійсності.

Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина».

«Згідно з контрактом НАК «Нафтогаз» з РАТ «Газпром», укладеним у 2009 році, ціна на газ розраховується за формулою, типовою для всіх європейських споживачів. Ця формула враховує актуальну світову ціну на нафту і нафтопродукти та часовий лаг. За нею зараз російський газ коштував би для України близько 190 доларів за тисячу кубічних метрів (на кордоні)», - підкреслили в партії.

«Таким чином, Гройсман банально збрехав або продемонстрував свою повну некомпетентність, коли сьогодні на засіданні уряду заявив, що за контрактом з «Газпромом» газ коштував би 300 доларів», - йдеться у заяві.

«Вважаємо, що починати свою роботу з брехні - це відверта ганьба для прем'єр-міністра України», - заявили в «Батьківщині».

Там також прокоментували рішення Кабінету Міністрів підвищити ціни на газ для населення, скасувавши так звані «соціальні норми споживання».

«Рішення уряду призведе до підвищення вартості централізованого опалення і гарячої води вдвічі. Це виглядає особливо цинічним на тлі того, що днями ціну на газ для промисловості знизили на 12%. Тобто тепер олігархи платитимуть за газ менше, ніж пересічні українці», - підкреслили в «Батьківщині».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram