ГоловнаПолітика

ЄС залишається основним донором для подолання наслідків трагедії на ЧАЕС, - Туск

Голова держави подякував ЄС за 20 млн євро для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива

ЄС залишається основним донором для подолання наслідків трагедії на ЧАЕС, - Туск
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в телефонній розмові з президентом Європейської Ради Дональдом Туском обговорив питання підтримки України в подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, заборони Меджлісу і тимчасові рамки введення Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Президент Європейської Ради підтвердив солідарність Євросоюзу з Україною і готовність надавати всебічну підтримку Україні в питанні подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Голова Європейської Ради зазначив, що "ЄС залишається основним донором для подолання наслідків трагедії, виведення з експлуатації атомної станції і відновлення навколишнього природного середовища".

Президент Петро Порошенко подякував Дональду Туску за додатковий внесок ЄС у розмірі близько 20 млн євро у фонд Рахунку ядерної безпеки для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Він також засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Петро Порошенко і Дональд Туск обговорили тимчасові рамки введення Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, а також підготовку заходів політичного діалогу на вищому рівні на найближчу перспективу.

Нагадаємо, напередодні міжнародні донори прийняли рішення додатково надати на реалізацію чорнобильських проектів більш як 85 млн євро. Україна оцінювала брак коштів в 105 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram