ГоловнаПолітика

Україна вимагає від Росії скасувати рішення про заборону Меджлісу

У МЗС вважають, що окупаційна влада грубо порушила фундаментальні права і свободи людини

Україна вимагає від Росії скасувати рішення про заборону Меджлісу
Фото: http://zakonplus.com.ua

Україна вимагає від Російської Федерації скасувати рішення окупаційної влади Автономної Республіки Крим про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

"Україна вимагає від держави-окупанта негайного скасування цього мізерного за своєю суттю і юридичною природою рішення та повного припинення утисків кримськотатарської спільноти в Криму", - йдеться в заяві.

У МЗС назвали заборону Меджлісу черговим проявом грубого порушення окупаційною владою фундаментальних прав і свобод людини, в тому числі Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Це безпрецедентне репресивне рішення стало черговим кричущим доказом системних переслідувань кримськотатарського народу в зв'язку з його принциповою позицією щодо російської окупації Криму", - підкреслюється в заяві.

У МЗС закликали партнерів України, зокрема основних гарантів її безпеки згідно з Будапештським меморандумом, до активізації зусиль з метою встановлення міжнародного механізму з питань деокупації Криму.

Нагадаємо, сьогодні підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram