ГоловнаПолітика

Меркель запросила Гройсмана в Німеччину

Прем'єр і канцлер Німеччини поговорили про реформи в Україні

Меркель запросила Гройсмана в Німеччину
Фото: 24tv.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відвідати Німеччину в найближчі місяці.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Я дякую за запрошення. Я дякую, що в вашому щільному графіку Україна займає важливе місце", - сказав Гройсман під час телефонної розмови з Меркель.

Сторони також обговорили питання реформ в Україні, підтримку Німеччини в подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, а також виконання Мінських домовленостей.

Меркель побажала новому уряду успіхів у просуванні реформ. Гройсман своєю чергою запевнив її в прихильності його Кабінету Міністрів  їх реалізації.

"Ситуація непроста, але ми налаштовані на ефективну роботу", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила Гройсмана головою уряду 14 квітня. Одночасно парламент прийняв відставку Арсенія Яценюка, але при цьому скасував визнання роботи його уряду незадовільним. Всі ці рішення були прийняті в пакеті - одним голосуванням.

Своє перше інтерв'ю 16-й прем'єр-міністр України дав програмі "Лівий Берег" зі Сонею Кошкіною. Детальніше читайте в матеріалі Володимир Гройсман: "Я не планую бути Президентом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram