ГоловнаСуспільствоВійна

США закликали Україну провести вибори на Донбасі у липні

Нуланд попросила депутатів ухвалити необхідні закони

США закликали Україну провести вибори на Донбасі у липні
Фото: EPA/UPG

У вівторок в Києві відбулася зустріч помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з представниками парламентських фракцій, на якій вона закликала депутатів ухвалити необхідні зміни до законодавства з тим, щоб на окупованій території Донбасу в липні можна було провести місцеві вибори.

Про це повідомила прес-служба партії "Самопоміч", яку на зустрічі представляла Вікторія Войціцька.

"Держдеп наполягає на тому, що Україна мусить внести зміни до Конституції - з «особливим статусом» для окупованих територій Донецької і Луганської областей, провести на окупованих територіях вибори найближчим часом і забезпечити амністію бойовикам. Мінські угоди необхідно імплементувати до кінця 2016 року, альтернативи їм немає. Хоча «Мінськ» і поганий, але Україна, як держава на нього погодилася", - передала вона слова Нуланд.

"Причому зазначається, що ми маємо розуміти, що ніхто не відведе важке озброєння. Важке озброєння слід «закрити», і за його «зберіганням» мусить спостерігати спеціальна місія ОБСЄ. Нам кажуть, що якщо ми проведемо вибори, то це створить прецедент, коли російські війська вперше в історії добровільно покинуть територію, яку вони окупували. У кращому разі - якщо Україна продемонструє добру волю щодо імплементації «Мінська» й ухвалить закон про вибори на окупованих територіях у травні - тоді у червні санкції продовжать на 9 місяців, до січня 2017 року. Вибори на окупованих територіях очікуються вже в липні", - заявила Войціцька.

Нагадаємо, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко переніс "вибори місцевих голів" на 24 липня 2016 року.

У понеділок, 25 квітня, голова німецького уряду Ангела Меркель заявила, що Україна мусить активізувати підготовку до проведення виборів на Донбасі.

Україна поставила умову, що вибори на Донбасі відбудуться тільки у разі появи на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ. При цьому Захарченко заявив, що вважатиме озброєних представників організації інтервентами і накаже вбивати їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram