ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заборонили Меджліс

Російський суд визнав організацію екстремістською

У Криму заборонили Меджліс
Фото: vesti-ukr.com/Владислав Сергиенко

Підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс кримськотатарського народу, визнавши його екстремістською організацією.

Про це повідомляють "Аргументы недели".

Під час засідання "прокурор" Криму Наталія Поклонська, яка і була ініціатором процесу, заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

"Члени меджлісу - це маріонетки, якими керують великі західні ляльководи", - заявила Поклонська.

Представник Меджлісу Наріман Джелял, у свою чергу, заявив, що рішення "суду" оскаржать, а також захисники звернуться до ЄСПЛ. Він також підкреслив, що їх підтримували ООН і ОБСЄ.

"Меджлісу висловили підтримку такі міжнародні організації, як ООН, ОБСЄ, уряди Туреччини, США, Євросоюз. Виходячи з логіки позивача, все це також стосується терористичних організацій", - сказав Джелял.

Нагадаємо, 13 квітня "прокуратура" Криму призупинила діяльність Меджлісу. 18 квітня російський мін'юст вніс Меджліс до переліку екстремістських організацій.

Один із лідерів Меджлісу Ахтем Чийгоз проходить обвинуваченим у справі про сутички 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram