ГоловнаПолітика

Нардеп розкритикувала заступника губернатора Київської області за спільний суботник зі скандальним мером Бучі

Парцхаладзе закликали прояснити ситуацію.

Народний депутат від БПП Ольга Червакова розкритикувала заступника губернатора Київської області Лева Парцхаладзе і голову Київської облради Ганну Старикову за підтримку скандального мера Бучі Анатолія Федорука. Депутатку обурила фотографія, на якій представники київської регіональної влади на суботнику садять дерева разом із "людиною, яка спалювала, роздавала в приватні руки і вирізала сотні гектарів лісу", написала на своїй сторінці у фейсбуці Червакова.

facebook.com/chervakova
facebook.com/chervakova

За її словами, публічне висаджування дерев відбувається на тлі чергового скандалу з вирубуванням насаджень навколо так званого "Бучанського Межигір'я". Ці землі прокуратура у грудні минулого року повернула у держвласність, але як стало відомо із соцмереж, за словами Червакової, шматок лісу повторно розпаювали депутати міськради, наближені до Федорука, і віддали забудовнику. Минулого тижня там без будь-яких дозволів почали рубати сосни. "Протягом трьох днів місцеві жителі лежали під колесами КамАЗів, вимагали реакції від поліції і прокуратури, зазнавали образ і побиття", - написала депутат.

"А присутність обласних начальників разом із Федоруком - більше, ніж просто присутність, вона означає підтримку, - вважає Червакова. - Позуючи в однакових рукавичках, ці особи не могли не усвідомлювати, що створюють піар-простір для бучанського начальника і стають на бік Федорука у його конфліктах з громадою".

При цьому Червакова впевнена, що Парцхаладзе і Старикова не можуть "кришувати" зловживання владою в Приірпінні, і думає, що представників влади "просто використовували для відмивання репутації одіозного мера". У зв'язку із цим депутат зажадала від заступника губернатора Київської області та голови Київської облради пояснити, на чиєму вони боці: мера Бучі чи громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram