ГоловнаСуспільствоВійна

Сьома хвиля мобілізації відкладається, - Порошенко

Контракт на службу в ЗСУ підписали понад 23 тис. українців

Сьома хвиля мобілізації відкладається, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко повідомив, що різке збільшення охочих служити за контрактом у Збройних Силах та інших військових формуваннях дозволило відкласти сьому хвилю мобілізації.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам у неділю ввечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що сьогодні понад 23 тис. українців підписали контракт на службу в ЗСУ й інших силових підрозділах, дало мені можливість не оголошувати сьому хвилю мобілізації. І я роблю все можливе, щоб якщо і буде необхідність це зробити, зробити це якомога пізніше", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що цього року вдалося суттєво підвищити зарплати військовослужбовцям, що мотивувало багатьох піти служити за контрактом.

"Четверту хвилю ми компенсували. Як далі буде йти контрактний набір, чи вистачить цього для демобілізації п'ятої хвилі, яка обов'язково відбудеться в обумовлені законом терміни, подивимося", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив, що серед контрактників немає дезертирів, висока мотивація служби. Також, за його словами, більшість із тих, хто прийшов на контракт - це досвідчені бійці, які пройшли службу в АТО.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що сьома хвиля мобілізації стане єдиною у 2016 році і буде обмежена 10 тис. військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram