ГоловнаПолітика

Яценюк зберіг за собою місце в "стратегічній сімці", - Гройсман

Екс-прем'єр, як і раніше, причетний до ухвалення основних для держави рішень.

Яценюк зберіг за собою місце в "стратегічній сімці", - Гройсман
Фото: 24tv.ua

Екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після відставки з посади голови уряду залишається у великій політиці та зберігає за собою місце в так званій "стратегічній сімці" (до її складу входять Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Юрій Луценко, Борис Ложкін, Володимир Гройсман, Олександр Турчинов, Арсен Аваков, - ред.), яка погоджує і ухвалює основні для держави рішення.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною розповів діючий голова Кабміну Володимир Гройсман, щоправда, закликавши при цьому не перебільшувати значення такого формату.

"Так (Яценюк зберігає своє місце в "стратегічній сімці", - ред.), фактично він є політичним діячем, лідером політичної партії. Але не потрібно робити з цієї "сімки" якийсь міфічний орган. Це не якесь невідоме утворення, що ухвалює рішення. Ми зустрічаємося - це правда. Обговорюємо питання, переважно робочі, - і це правда. Те, що ці формати (зустрічей, - ред.) змінюються, теж правда. Я особисто зустрічаюся з багатьма людьми, і не обов'язково за участю політичних діячів. Це радше формат різних політичних нарад, зустрічей, і тут немає нічого дивного", - пояснив Гройсман.

При цьому він акцентував увагу на тому, що самі зустрічі можуть відбуватися в різних конфігураціях.

"Позавчора була зустріч Президента, прем'єра і спікера. Іноді зустрічаються Президент, прем'єр, спікер, секретар РНБО. Вчора був присутній Міша Саакашвілі. Ще один із варіантів - Президент, прем'єр, спікер, БПП, "Народний фронт", - зазначив прем'єр. (При цьому варто відзначити, що саме в рамках засідання "стратегічної сімки" на Банковій узгоджували склад нового Кабінету Міністрів, а також кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, - ред.)

Разом із тим, Володимир Гройсман розповів, що його попередник Арсеній Яценюк після відходу з уряду залишиться в політиці, пославшись на свою розмову з Яценюком, однак в якій саме ролі, не уточнив.

"Я думаю, що прийде час, коли можна буде дати оцінку його позитивних дій. Зрозуміло, що він помилявся, як і всі ми. Але не можна не враховувати ті позитивні речі, які він зробив за два роки прем'єрства", - резюмував Гройсман.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Володимир Гройсман: «Я не планую бути Президентом»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram