ГоловнаПолітика

Польський посол очікує посилення активності в польсько-українських відносинах

Генрик Літвін впевнений, що новий етап співпраці почнеться після травневих свят

Польський посол очікує посилення активності в польсько-українських відносинах
Фото: novostey.com

Посол Польщі в Україні Генрик Літвін очікує найближчим часом активізації польсько-українських контактів у зв'язку зі стабілізацією політичної ситуації в Україні і обранням нового складу Кабінету Міністрів.

"Інтенсивність контактів залежить від ситуації в обох країнах. Весь період, коли обговорювалося створення нового уряду в Україні, це був - зі зрозумілих причин - період перерви в роботі міжурядових контактів", - сказав під час відкриття фотовиставки, присвяченій Мустафі Джемілєву під патронатом Польського інституту на "Книжковому Арсеналі” у Києві Генрик Літвін, відповідаючи на запитання Wschodnik.pl про ситуацію у дипломатичних відносинах Польщі та України.

Дипломат зазначив також, що під час політичної кризи і формування уряду в Україні польська сторона пропонувала свою допомогу у вигляді візиту міністрів або робочої групи, але українська - просила зачекати з візитами, поки не буде вирішено поточні проблеми. Сьогодні ж з'являються сигнали початку активності і очікується збільшення обсягів дипломатичних та економічних відносин, після так званих "травневих свят", під час яких цього року відзначається православний Великдень.

"Я очікую збільшення обсягу польсько-українських контактів на рубежі травня-червня, оскільки на засіданні комітету при президентах України та Польщі розробили досить інтенсивний графік співпраці і візитів на політичному рівні. Час покаже, що вдасться з цього реалізувати", - зазначив Генрик Літвін.

Нагадаємо, 4 березня у Варшаві відбулося перше у новому складі засідання Консультаційного комітету при президентах Польщі і України. Повернутися до польсько-українських переговорів у форматі президентського Консультаційного комітету вирішили минулого року під час візиту Анджея Дуди до Києва. З польської сторони президентський консультаційний комітет представив Кшиштоф Щерський, з української - радник президента України Петра Порошенка з питань закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram