ГоловнаПолітика

Деканоїдзе вирішила звільнити Ківу

Голову Нацполіції обурило скандальне інтерв'ю

Деканоїдзе вирішила звільнити Ківу
Илья Кива
Фото: politrada.com

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе подасть міністру внутрішніх справ Арсену Авакову документи для звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Іллі Ківи.

"Я подаю документи на звільнення Ківи і дуже сподіваюся, що міністр підтримає, тому що його слова, особливо про АТОшників - це неприйнятно", - сказала Деканоїдзе журналістам.

Мова йде про інтерв'ю Ківи виданню "Країна". У ньому він, зокрема, каже: "Рано чи пізно мене все одно завалять", а на питання, хто це зробить, відповідає: "Нікому, чи що? Зараз цих АТОшників, яким нічим зайнятися, повно. А рука тільки до автомата і звикла".

Також Ківа зізнається, що користувався послугами повій.

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності в жовтні минулого року. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, усі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Ківа її досі не пройшов.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції 5 вересня 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих.

У грудні 2014 року Ківу призначили заступником начальника ГУ МВС Донецької області, з цієї посади у червні 2015 року він перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він обіймав до призначення головним борцем з наркотиками.

Є інформація, що до переходу на службу в міліцію Ківа був засуджений за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з Ківи судимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram