ГоловнаПолітика

Німеччина виділить €19 млн на добудову саркофага над ЧАЕС

Берлін уже вклав 120 млн євро.

Німеччина виділить €19 млн на добудову саркофага над ЧАЕС
Барбара Хендрикс

Німеччина протягом найближчих років виділить ще 19 мільйонів євро на добудову саркофага над Чорнобильською АЕС.

"Ми вже вклали близько 120 мільйонів євро. Крім того, протягом найближчих років ми інвестуємо ще 19 мільйонів євро в проект", - повідомила міністр охорони навколишнього середовища, будівництва та безпеки реакторів ФРН Барбара Хендрікс в інтерв'ю газеті Nordwest-Zeitung, опублікованому в п'ятницю, 22 квітня.

"Якщо вдасться накрити енергоблок новим куполом, від ядерного реактора не буде більше безпосередньої небезпеки", - додала міністр.

Барбара Хендрікс також розкритикувала використання ядерної енергії. Це, за її словами, "тупикова технологія з дорогим кінцем".

У березні 2016 року Хендрікс відвідала Чорнобильську АЕС, де поцікавилася просуванням робіт зі зведення нового саркофага.

Нагадаємо, будівництво нового саркофага на ЧАЕС почалося 26 квітня 2012 року. Спочатку вартість об'єкта "Укриття" планували на рівні 800 млн євро, але згодом збільшили ще на 615 млн євро. Фінансують зведення саркофага 45 держав.

Конфайнмент будує міжнародний консорціум "Новарка", який очолюють французькі компанії Vinci Construction і Bouygues Travaux Publics.

Закінчити зведення саркофага повинні до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram