ГоловнаПолітика

Мін'юст РФ отримав запит України про видачу Савченко

Терміни розгляду запитів не регламентовані міжнародним договором

Мін'юст РФ отримав запит України про видачу Савченко
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції Російської Федерації отримало від Міністерства юстиції України запит про надання документів, необхідних для передачі засудженої в Росії української громадянки Надії Савченко Києву для подальшого відбування покарання.

Про це інформує агентство Інтерфакс.

У Мін'юст РФ по факсимільному зв'язку надійшов запит Мін'юсту України про надання документів, необхідних для розгляду питання передачі засудженої Савченко в Україну для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - відзначили в міністерстві.

Там зазначили, що терміни розгляду запитів компетентних органів держав - учасниць конвенції про передачу засуджених осіб, не регламентовані цим міжнародним договором.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винною у вбивстві двох російських журналістів, у замаху на вбивство і незаконному перетині російського кордону.

18 квітня засуджена в Росії депутат Верховної Ради, льотчиця Надія Савченко попросила Міністерство юстиції почати процедуру її передачі Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram