ГоловнаПолітика

Березюк: прем'єру шкідливо думати про президентство

У всіх урядах був третій тост: за майбутнього президента.

Березюк: прем'єру шкідливо думати про президентство
Фото: Макс Требухов

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк вважає, що прем'єр-міністру не слід думати про президентську посаду.

Таку думку він висловив в Інституті Горшеніна на круглому столі "Наскільки ефективним буде новий Кабінет Міністрів України?"

"Я сьогодні розмовляв з дуже цікавою особистістю, яка спостерігає за політичним процесом збоку, але всередині. [Він розповів, що] на другому-третьому місяці існування будь-якого прем'єра під час спільних засідань обов'язково був третій тост: за майбутнього президента", - сказав Березюк.

"Це нарцисична злоякісна позиція, коли людина допускає, що є наступний крок. Може, він і є, але думати про це не можна, коли ти виконуєш найважливішу функцію в державі. Тому на місці прем'єр-міністра, я думаю, про це навіть шкідливо думати", - заявив він.

Нагадаємо, що з п'яти президентів України троє перед цим займали посаду прем'єр-міністра: Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Віктор Янукович. Найвищою посадою Петра Порошенка до президентства був пост міністра економіки і міністра закордонних справ. Леонід Кравчук перед тим, як стати президентом, очолював Верховну Раду України і Верховну раду УРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram