ГоловнаСвіт

Кількість загиблих під час землетрусів у Японії зросла до 47 осіб

Тривають пошуки зниклих під час землетрусу

Кількість загиблих під час землетрусів у Японії зросла до 47 осіб
Последствия землетрясения в Японии
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих у результаті серії землетрусів на південному заході Японії зросла до 47 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Наразі тривають пошуки постраждалих і загиблих від землетрусів, які могли опинитися під завалами. Рятувальні служби попереджають про можливість зсувів.

Сотні тисяч людей евакуйовано, багато хто боїться перебувати в будівлях і залишається ночувати на вулиці, незважаючи на те, що вночі температура опускається до 8 градусів за Цельсієм.

Влада країни назвала багато нових будівель у Японії небезпечними, посилаючись на те, що унаслідок підземних поштовхів завалилися сотні будинків.

За законами Японії, державні будівлі будують, дотримуючись чітких правил безпеки, але вони не поширюються на будівництво приватних будинків.

У зону лиха доставлено кілька десятків тисяч порцій харчування. Один із великих таборів для евакуйованих розгорнуть на території в'язниці у місті Кумамото. Люди шикуються в чергу за водою, оскільки в місті відключено водопостачання.

Нагадаємо, у четвер, 14 квітня, в Японії стався перший великий підземний поштовх магнітудою 6,5. Тоді загинули 9 осіб. Вранці суботи, 16 квітня, стався ще один поштовх силою 7,3 бала. У понеділок, 18 квітня, землетрус магнітудою 5,8 стався в понеділок на острові Кюсю на південному заході Японії. У ніч на вівторок стався ще один поштовх силою 5,5 бала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram