ГоловнаСвіт

У Білорусі затримали ще одного бійця, який захищав Україну на Донбасі

Висунуте йому звинувачення стосується подій 2013 року

У Білорусі затримали ще одного бійця, який захищав Україну на Донбасі
Фото: соцсеть

У Білорусі стало відомо про затримання ще одного громадянина цієї країни, який захищав Україну на Донбасі в лавах добровольчого полку "Азов" і повернувся додому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначають, що 20-річного Станіслава Гончарова затримали 15 квітня в його рідному Вітебську.

Звинувачення в злісному хуліганстві, яке йому пред'явили, стосується інших подій: за твердженням слідства, ще в 2013 році Гончаров знущався з підлітків.

Як повідомили друзі Гончарова з посиланням на його слова, він був на Донбасі як медик-волонтер. Тим часом у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили, що за участь у військових діях на сході України в складі полку "Азов" Гончаров здобув дві медалі, воював там кулеметником і був двічі поранений.

Також у Білорусі хочуть дати правову оцінку за статтею Кримінального кодексу про розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі з приводу татуювання на тілі Гончарова неонацистського змісту, заявили правоохоронці країни.

Це не перший громадянин Білорусі, який воював на Донбасі за Україну або проти неї, а потім потрапив під ті чи інші звинувачення.

Наприкінці березня в Міністерстві внутрішніх справ Білорусі повідомляли, що порушили вже 135 кримінальних справ стосовно громадян країни, які воювали або воюють в Україні.

На початку квітня в МВС Білорусі говорили про приблизно 140 білорусів, які брали або беруть участь у збройному конфлікті на Донбасі "в тій чи іншій формі, на тій чи іншій стороні конфлікту" і стосовно яких білоруські правоохоронці мають намір звернутися до української сторони із запитом про надання правової допомоги для збору інформації про цих осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram