ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв антиофшорні законопроекти до червня

Президент планує заборонити мінімізацію сплати податків через офшори.

Порошенко пообіцяв антиофшорні законопроекти до червня

Президент Петро Порошенко заявив, що до 1 червня буде підготовлено проекти законів про деофшоризацію української економіки.

"До 1 червня підготовка законів, спільна, узгоджена з експертним середовищем, із залученням найкращих світових консультантів, аудиторів. Ми зможемо, використовуючи найкращий світовий досвід, досвід Організації економічного співробітництва і розвитку, представити їх Верховній Раді для узгодженого голосування", - сказав він на засіданні Національної ради реформ у вівторок.

Також президент повідомив, що в понеділок, 18 квітня, він затвердив концепцію деофшоризації.

"Упевнений у тому, що представники Державної фіскальної служби, Міністерства фінансів, Адміністрації президента, Верховної Ради зможуть нарешті зробити кроки, які продемонструють, що світ уже ніколи не буде таким, як раніше, і не буде можливості громадянам України використовувати офшорні компанії для мінімізації сплати податків усередині держави", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, напередодні з ініціативи Порошенка було створено робочу групу з питань деофшоризації.

Президент анонсував боротьбу з офшорами після того, як з'ясувалося, що в серпні 2014 року він створив офшорну компанію Prime Asset Partners на Британських Віргінських островах і ще дві пов'язані фірми CEE Confectionery Investments Ltd. (зареєстрована на Кіпрі у вересні 2014 року) і Roshen Europe B.V. (зареєстрована в Нідерландах у грудні 2014 року).

Це викликало скандал, однак у підсумку з'ясувалося, що офшори створювали для того, щоб передати кондитерську корпорацію "Рошен" у "сліпий траст" під керуванням Rothschild.

Створення офшорної фірми не є правопорушенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram