ГоловнаПолітика

НФ запросив посаду першого заступника генпрокурора

Кандидат - 30-річний юрист Дмитро Сторожук - в органах прокуратури не працював.

НФ запросив посаду першого заступника генпрокурора
Дмитрий Сторожук
Фото: nfront.org.ua

"Народний фронт" хоче, щоб першим заступником генерального прокурора став його представник. Таку умову фракція висунула в обмін на підтримку кандидатури Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

Про це сказав журналістам заступник голови фракції Андрій Іванчук.

За його словами, "Народний фронт" має дві кандидатури на посаду першого заступника генпрокурора.

"Обговорювали дві кандидатури: одна - першого заступника міністра юстиції пані Севостьянової, і друга, яку внесли депутати від фракції, - це наш колега депутат Дмитро Сторожук... Після обрання керівника Генеральної прокуратури фракція схиляється до того, щоб пан Сторожук зайняв посаду першого заступника генпрокурора", - сказав він.

Нагадаємо, Блок Петра Порошенка подав законопроект, який дозволить Юрію Луценку стати генпрокурором. Документ скасовує обов'язкову наявність досвіду роботи в прокуратурі для кандидата в генпрокурори.

30-річний Дмитро Сторожук народився у Вінниці, юрист за освітою, займався адвокатською практикою. З 5 березня 2014-го по 24 жовтня 2014 року - голова Державної виконавчої служби України. З листопада 2014 року - народний депутат України. Пройшов у парламент від "Народного фронту" (№56 у списку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram