ГоловнаПолітика

Нацрада реформ у вівторок збереться вперше за чотири місяці

Попереднє засідання завершилося конфліктом Авакова і Саакашвілі.

Нацрада реформ у вівторок збереться вперше за чотири місяці
Фото: kazan24.ru

У вівторок, 19 квітня, о 17:00 під головуванням президента України відбудеться перше за чотири місяці засідання Національної ради реформ. Про це повідомляють на сайті голови держави.

Це буде перше зібрання нового складу ради. Згідно з указом президента №163 від 19 квітня, з нього виключено членів старого Кабінету Міністрів і включено нових міністрів.

Зі складу Нацради реформ виведено колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, екс-міністра фінансів Наталію Яресько, екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина, екс-міністра освіти і науки Сергія Квіта, екс-міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, екс-депутата Ради Миколу Мартиненка, екс-міністра Кабінету Міністрів Ганну Онищенко, екс-міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, екс-міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і екс-депутата Ради Миколу Томенка.

Замість них Порошенко вів до складу Нацради реформ міністра фінансів Олександра Данилюка, віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе, першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, голову Верховної Ради Андрія Парубія і депутата Ради від фракції "Народний фронт", першого заступника голови комітету з питань регламенту і організації роботи парламенту Павла Пинзеника.

Крім того, до складу членів Нацради реформ, яких запрошують для розгляду окремих питань, введено віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, міністра культури Євгена Нищука, міністра інфраструктури Володимира Омеляна, міністра соціальної політики Андрія Реву, міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка, міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака і міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша.

Нагадаємо, що Нацрада реформ не збиралася з грудня 2015 року. Попереднє засідання відбулося 14 грудня і закінчилося тим, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков кинув склянку в голову Одеської ОДА Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram