ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На Ямалі розбився вертоліт експедиції, яка шукала зниклого у 1914 році полярника

Розглядається кілька версій про можливу причину катастрофи

На Ямалі розбився вертоліт експедиції, яка шукала зниклого у 1914 році полярника
Robinson
Фото: wikimedia.org

Під час аварії вертольота Robinson на острові Білий Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО, Росія) загинули три людини.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Інцидент стався у вівторок вночі приблизно о 00:15 за місцевим часом.

Серед загиблих - директор національного парку "Онезьке Помор'я", керівник експедиції "Слідами двох капітанів" Олег Продан, пілот вертольота - генеральний директор компанії "Міріталь" Олексій Фролов і пілот-любитель Михайло Фаріх.

Експедиція вилетіла трьома легкими вертольотами з Москви 18 квітня. Під час перельоту з селища Амдерма (Ненецький автономний округ) на острів Білий Ямало-Ненецького автономного округу погіршилися погодні метеоумови. Один вертоліт пішов на розвідку місцевості, а два інші рушили у порт Сабетта. Згодом зв'язок із першим вертольотом було втрачено.

У вертольота, що розбився, спрацював аварійний маяк, який передавав координати GPS. На місце, вказане в координатах, з метеостанції острова двома снігоходами виїхали три людини. Прибувши на місце, вони виявили, що всі троє, хто був на борту, загинули.

Слідчі органи в Ямало-Ненецькому автономному окрузі порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ ("порушення правил безпеки руху й експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб"), повідомляє прес-служба Уральського слідчого управління на транспорті СК РФ.

Наразі розглядається кілька версій того, що сталося, в тому числі технічна несправність повітряного судна, помилка пілотування і погодні умови. Жодна з них не висувається як пріоритетна.

Комплексна експедиція "Слідами двох капітанів" за підтримки прикордонної служби та авіації ФСБ Росії займалася пошуками зниклої у 1914 році легендарної експедиції капітана Георгія Брусилова.

Нагадаємо, що 12 квітня у Сирії розбився російський бойовий вертоліт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram