ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за залучення іноземних аудиторів до розробки законів про "деофшоризацію"

Президент провів нараду з розробки відповідних пропозицій

Порошенко виступив за залучення іноземних аудиторів до розробки законів про "деофшоризацію"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко виступає за залучення іноземних аудиторів до діяльності групи з розробки законодавчих ініціатив щодо деофшоризації.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Порошенко запропонував присутнім також залучити до роботи в групі іноземних аудиторів, щоб напрацювати механізми, які не призведуть до збільшення податкового тиску і допоможуть поліпшити мотивацію та прозорість. Президент повідомив, що він незабаром планує винести це питання на обговорення Національної ради реформ", - йдеться в повідомленні.

Президент провів нараду з представниками Кабінету Міністрів, Верховної Ради і фіскальних органів з розробки відповідних пропозицій.

До складу робочої групи з деофшоризації увійшли керівники і представники Кабміну, комітету Ради з питань податкової і митної політики, Національного банку, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, Порошенко в серпні 2014 року створив офшорну компанію Prime Asset Partners на Британських Віргінських островах і ще дві пов'язані фірми CEE Confectionery Investments Ltd. (зареєстрована на Кіпрі у вересні 2014 року) і Roshen Europe B.V. (зареєстрована в Нідерландах у грудні 2014 року).

Це викликало скандал, однак в остаточному підсумку з'ясувалося, що офшори створювалися для того, щоб передати кондитерську корпорацію "Рошен" у "сліпий траст" під керуванням Rothschild.

Створення офшорної фірми не є правопорушенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram