ГоловнаПолітика

Савченко просить Мін'юст почати процедуру її видачі Україні

Петренко пообіцяв, що зробить усе можливе для повернення льотчиці

Савченко просить Мін'юст почати процедуру її видачі Україні
Фото: twitter.com/mark_feygin

Засуджена в Росії депутат Верховної Ради, льотчиця Надія Савченко просить Міністерство юстиції почати процедуру її передачі Україні.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у фейсбуці.

"Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить почати процедуру її повернення в Україну", - написав він.

Петренко також опублікував заяву Савченко, в якій вона просить повернути її в Україну, згідно з Конвенцією про видачу засуджених від 1983 року.

Міністр пообіцяв, що зробить все можливе для повернення Савченко відповідно до міжнародних конвенцій.

"Я неодноразово наполягав, що Савченко незаконно викрали з території України і піддали не суду, а судилищу, яке Надія не визнає, а тому навіть заборонила адвокатам звертатися з апеляцією на цей ганебний вирок", - додав міністр юстиції.

Він також повідомив, що завтра зустрічається з сестрою Савченко Вірою.

Нагадаємо, 5 квітня набув чинності вирок Савченко, яким її засудили до 22 років в'язниці. З 6 квітня вона тримає сухе голодування. Стан здоров'я Савченко критичний.

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що льотчицю можуть обміняти на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких суд сьогодні засудив до 14 років в'язниці. Однак для обміну потрібно, щоб вирок набув чинності, а це станеться не раніше ніж через місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram