ГоловнаСвіт

Близько 100 ув'язнених втекли з в'язниці після землетрусу в Еквадорі

Частину в'язнів вдалося зловити, деякі повернулися до виправної установи добровільно.

Близько 100 ув'язнених втекли з в'язниці після землетрусу в Еквадорі
Архив
Фото: EPA/UPG

Близько 100 ув'язнених втекли з в'язниці в еквадорській провінції Манабі після суботнього землетрусу. Після цього поліції вдалося зловити 30 із них, а деякі втікачі добровільно повернулися до виправної установи.

Про це написала в своєму мікроблозі Twitter міністр юстиції Еквадору Леді Суньїга.

"Майже 100 ув'язнених в'язниці в Портов'єхо втекли, ми розшукуємо їх разом із поліцією Еквадору", - повідомила Леді Суньїга. Міністр додала, що стихійне лихо сильно пошкодило інфраструктуру в'язниці. Про загиблих і постраждалих серед засуджених міністр не повідомляла.

Раніше президент Еквадору Рафаель Корреа повідомив, що число загиблих після землетрусу сягнуло 233 осіб. Голова держави зазначив, що найбільше від підземних поштовхів постраждав населений пункт Манта. Корреа додав, що особисто вирушає в це місто.

"У цей час нашим пріоритетом є розбір завалів із метою знайти живих", - сказав президент. Він також закликав громадян бути обережними під час обстеження уламків будівель. За його словами, ситуація з громадською безпекою під контролем, підготовлені тимчасові притулки.

Корреа, який перебував на момент землетрусу в Римі, терміново перервав свій візит. Він увів у країні надзвичайний стан, підписав указ про національну мобілізацію. Голова держави також закликав громадян тимчасово забути про політичні розбіжності й об'єднатися для ліквідації наслідків стихійного лиха.

Землетрус магнітудою 7,8 бала стався в ніч проти 17 квітня. За даними Геологічної служби США, його епіцентр розташовувався за 27 кілометрів на південний схід від населеного пункту Муісне. Осередок залягав на глибині 19,2 кілометра. В Еквадорі та Перу оголошували загрозу цунамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram