ГоловнаСвіт

Нижня палата конгресу Бразилії проголосувала за імпічмент президента

Остаточно питання вирішиться в Сенаті.

Нижня палата конгресу Бразилії проголосувала за імпічмент президента
Дилма Руссефф
Фото: EPA/UPG

Більшість депутатів нижньої палати бразильського парламенту (Національний конгрес) проголосували за імпічмент президента Ділми Русеф.

Як повідомляє Reuters, тепер остаточне рішення про імпічмент Русеф повинен прийняти Сенат. При голосуванні, яке очікується на початку травня, достатньо буде простої більшості.

У разі якщо Русеф відсторонять від посади, її пост автоматично займе віце-президент Мішел Темер.

Русеф звинувачують у порушенні податкового законодавства і маніпуляціях із державним бюджетом під час своєї виборчої кампанії на виборах 2014 року. Крім того, вона фігурує в розслідуванні про корупцію державної компанії Petrobras, яку вона очолювала в 2003-2010 роках. У скандалі також замішані політичні соратники президента.

Процедура імпічменту Русеф була запущена в грудні минулого року. У квітні за відсторонення президента проголосувала спеціальна комісія бразильського парламенту. Імпічмент, згідно з соцопитуваннями, підтримують близько 60% бразильців.

Сама Русеф, коментуючи ситуацію, говорила, що віце-президент Темер і спікер нижньої палати парламенту Едуарду Кунью організували змову проти неї. Таку заяву вона зробила після витоку запису промови Темера на випадок імпічменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram