ГоловнаПолітика

Польські інвестиції зайдуть в Україну лише після структурних змін, - депутат Сейму

Україні слід позбутися олігархів вважає польський депутат.

Польські інвестиції зайдуть в Україну лише після структурних змін, - депутат Сейму
Фото: =wschodnik.pl

Польський бізнес розчарувався в Україні, оскільки багатьох задекларованих обіцянок не виконано.

Про це розповів президент Польсько-української господарської палати, колишній міністр економіки Польщі і депутат Сейму Яцек Пєхота, пише польське видання wschodnik.pl.

"Польський бізнес розчарований в Україні. В Україні було багато урядів, було багато обіцянок, багато з яких не виконано. Я пам'ятаю, як приїжджав після помаранчевої революції в Україну, всі ми очікували змін, які так і не відбулися.

За словами Пєхоти, сьогодні польський бізнес починає знову придивлятися до України.

"Ви самі знаєте, які у вашої країни проблеми. Але й українські підприємці розуміють, що для того, щоб отримати капітал з Польщі, потрібно мати партнерів з Польщі", - зазначив він.

Для налагодження більш плідної співпраці в Києві відкрито польський бізнес-центр. Зараз аналогічний відкривають у Варшаві - для українських підприємців.

"Польсько-українська бізнес-співпраця почне розвиватися після того, як в Україні відбудуться структурні зміни. Тільки тоді варто очікувати припливу інвестиції і збільшення товарообігу між країнами", - упевнений Пєхота.

При цьому він розповів, як Польщі вдалося впоратися з проблемами, які сьогодні переживає Україна.

"Ми не допустили в Польщі олігархізації. У нас немає олігархів, а для економіки України це проблема. Крім того, Бальцерович ліквідував усілякі дозвільні документи. Ще одна реформа, яка була проведена - демонополізація. Це стало складовими нашого успіху", - резюмував депутат Сейму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram