ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Путін у 2015-му заробив учетверо менше, ніж його прес-секретар, - ЗМІ

Дружина Пєскова стала найбагатшою дружиною чиновників адміністрації президента РФ

Путін у 2015-му заробив учетверо менше, ніж його прес-секретар, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

У Росії опубліковано відомості про майно, доходи та витрати президента РФ Володимира Путіна, працівників адміністрації голови держави і членів їхніх сімей, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Згідно з декларацією, опублікованою на сайті Кремля, Володимир Путін за 2015 рік заробив 8,9 млн рублів (135,3 тис. доларів). Це на 1,25 млн рублів більше, ніж рік тому.

У нинішній декларації вказуються земельна ділянка площею 1500 кв. м, квартира в 77 кв. м і гараж. У власності Путіна також три автомобілі російського виробництва і автопричеп "Скіф".

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков обійшов за своїми доходами президента РФ. Він заробив 36,7 млн рублів, задекларував три квартири, житловий будинок, дві земельні ділянки і автомобіль Toyota Land Cruiser. Минулого року його дохід становив 9,18 млн руб.

Таким чином, річний дохід Пєскова майже сягнув вартості годинника, з яким він був сфотографований у серпні минулого року на весіллі з колишньою фігуристкою Тетяною Навкою, зазначено в повідомленні. Тоді його вартість фахівці визначили в 38 млн рублів.

Дружина Пєскова у 2015 році заробила 89 млн рублів. За словами прес-секретаря Путіна, саме Навка подарувала йому на весіллі цей дорогий годинник.

Крім того, Тетяна Навка задекларувала дві земельні ділянки, один житловий будинок, чотири квартири (одна з яких у США), а також два автомобілі Mercedes, один Lexus і мотовсюдихід Yamaha.

Згідно з офіційними даними, Тетяна Навка стала найбагатшою дружиною чиновників президентської адміністрації.

Дохід російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва торік був трохи меншим від президентського: 8,8 млн рублів.

Найбільше в Кремлі, згідно з офіційними даними, заробив перший заступник голови президентської адміністрації В'ячеслав Володін - 87,1 млн руб (1,3 млн доларів). Значна частина цієї суми, за інформацією ЗМІ, - доходи із внесків і цінних паперів. Володін задекларував земельну ділянку площею 4700 кв. м, квартиру площею 367,8 кв. м і два автомобілі.

Нагадаємо, в січні в інтерв'ю програмі ВВС "Панорама" заступник міністра фінансів США Адам Шубін заявив, що президент Росії корумпований і що уряд США знає про це вже "багато-багато років".

Представник Мінфіну США відмовився коментувати ВВС секретну доповідь ЦРУ від 2007 року, в якій багатство Путіна оцінювалося в $40 млрд. Але він сказав, що знає секрет накопичення Путіним багатства.

Сам Путін категорично відкидає подібні звинувачення на свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram