ГоловнаПолітика

Севрук звільнив прокурора Одеської області (оновлено)

Миколу Стоянова люструють

Севрук звільнив прокурора Одеської області (оновлено)
Николай Стоянов

Виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук повідомив, що вже в п'ятницю звільнить Миколу Стоянова з посади прокурора Одеської області.

"Щодо нього ми вже завершили (люстраційну) перевірку, і його звільнять сьогодні", - сказав він Українським Новинам.

Оновлення. Прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу повідомив, що Стоянова звільнили з посади і взагалі з органів прокуратури. За його словами, обов'язки прокурора Одеської області буде виконувати перший заступник прокурора. Цю посаду зараз обіймає Олег Жученко. Як повідомив Куценко, новий прокурор Одеської області буде призначений лише після того, як сформується Рада прокурорів і внесе кандидатуру генпрокурора.

"Від сьогодні, згідно з нормами закону "Про прокуратуру", будь-які кадрові рішення щодо призначення або звільнення керівників регіональних прокуратур можливі виключно за рекомендацією Ради прокурорів. Цей орган, я думаю, буде створено у найближчі дні, це орган прокурорського самоврядування", - сказав він.

На сайті ГПУ повідомляється, що Стоянова звільнили на підставі вивчення особової справи.

Нагадаємо, в п'ятницю Президент Петро Порошенко закликав Севрука звільнити Стоянова в порядку люстрації.

Про те, що Стоянова мають звільнити в порядку люстрації, раніше повідомив Мін'юст.

29 березня генпрокурор України Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе, який був також прокурором Одеської області. Увечері того ж дня прокурором Одеської області призначили Стоянова. У ГПУ при цьому послалися на рішення суду про відновлення Стоянова на посаді.

Призначення спровокувало протести в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram