>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація шахів і мер Львова обмінялися докорами в невиплаті боргу Музичук

Андрій Садовий зобов'язувався виплатити шахістці 60 тис. євро.

Федерація шахів і мер Львова обмінялися докорами в невиплаті боргу Музичук
Хоу Ифань и Мария Музычук
Фото: lviv2016.fide.com

Голова Федерації шахів Віктор Капустин і мер Львова Андрій Садовий звинувачують один одного в ситуації з відстороненням українських шахістів від змагань.

Як сказано в прес-релізі Федерації шахів за підписом Капустина, гарантіями виконання фінансових і організаційних зобов'язань з проведення матчу за звання чемпіонки світу за участю українки Марії Музичук та китаянки Хоу Іфань були міністр молоді та спорту і мер Львова.

Із загальної кошторису в розмірі 405 500 євро ФШУ отримала і переказала ФІДЕ (Міжнародна шахова федерація) 345 500 євро, у тому числі 245 500 євро - з бюджетів Львова й області і 100 000 євро - кошти ФШУ, отримані від спонсорів.

"Попередньо джерелом фінансування решти 60 000 євро (призові кошти Марії Музичук) передбачалася львівська міська влада, яка вела переговори з Марією з приводу компенсації цих коштів в іншій прийнятній формі", - сказано в повідомленні.

Садовий і собі у фейсбуці звинуватив Капустина в невиплаті грошей Музичук.

"Уже в процесі організації цієї події дуже неадекватною виглядала позиція Федерації шахів. Голова федерації Віктор Капустин повністю усунувся від відповідальності за цю подію. Місто спільно з обласною владою взяло на себе основний тягар, у тому числі фінансову складову. Сукупно з областю ми виділили понад 12 мільйонів гривень на організацію цієї події, допомогли залучити приватні кошти. Борис Ложкін, який був призначений керівником оргкомітету, залучив ще 100 тис. євро спонсорських коштів. Пан Капустін, сам, до речі, далеко не бідна людина (багато років очолював державний Укрексімбанк), доклав до організації події рівно нуль зусиль", - пише мер Львова.

Він звинувачує Федерацію шахів у невиплаті боргу, а про те, що влада Львова мали виплатити призові Музичук, не згадує.

"Федерації шахів, згідно з угодою з ФІДЕ, залишилося проплатити 60 тисяч євро ФІДЕ на організаційні витрати. Однак голова федерації вдався до саботажу. Грошей не проплатив, чим поставив під загрозу всіх українських шахістів", - додав Садовий.

Нагадаємо, з 1 по 18 березня 2016 року у Львові проходив матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок за участю українки Марії Музичук і китаянки Хоу Іфань. Перемогу здобула китаянка.

Напередодні ФІДЕ усунула Федерацію шахів України від своїх послуг. Тож українським шахістам заборонено брати участь в офіційних змаганнях ФІДЕ до сплати боргу перед Музичук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram