ГоловнаПолітика

Прокуратура зажадала для Єрофєєва і Александрова 15 років

Російські військові отримають менше, ніж Савченко і Сенцов.

Прокуратура зажадала для Єрофєєва і Александрова 15 років
Фото: Тарас Спивак

Українська прокуратура зажадала засудити російських військових Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова до 15 років позбавлення волі.

Як зазначає "Медиазона", Єрофєєву за різними статтями звинувачення прокурор Максим Крим попросив призначити терміни 15, 15, 15, 12, 7 і 5 років позбавлення волі. Разом за сукупністю шляхом часткового поглинання - 15 років.

Для Александрова за різними статтями обвинувачення просить ті самі терміни. Разом - також 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати певні посади.

Нагадаємо, росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва поранили й узяли в полон українські військові 16 травня 2015 року в місті Щастя Луганської області. Через два дні офіційний представник російського Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що вони звільнилися зі збройних сил задовго до свого затримання. 19 травня СБУ опублікувала відео, на яких Александров і Єрофєєв визнавали себе діючими військовослужбовцями 3-ї Гвардійської бригади спеціального призначення, які прибули на територію сусідньої держави за наказом.

Згодом вони відмовилися від зізнань. Александрова і Єрофєєва обвинувачують за частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, вчинене групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 201 (контрабанда зброї і боєприпасів, вчинена групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України, вчинене групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи участь у ній, вчинене групою осіб за попередньою змовою), а також частиною 3 статті 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб і який спричинив загибель людини).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram