ГоловнаСвіт

Міністр промисловості Іспанії пішов у відставку через "Панамські документи"

Іспанський міністр має намір припинити всі види політичної активності.

Міністр промисловості Іспанії пішов у відставку через "Панамські документи"
Хосе Мануель Сория
Фото: EPA/UPG

Міністр промисловості, енергетики і туризму Іспанії Хосе Мануель Сорія (Jose Manuel Soria) пішов у відставку після публікації розслідування про офшори, відомого як "Панамські документи".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Сорія відкинув звинувачення у поганій роботі на посаді міністра і сказав, що він іде зі своєї посади заради того, щоб не допустити сильного удару по іспанському уряду і владній Народній партії.

Згідно з офіційною заявою міністра, він також припиняє всі види політичної активності.

"Політика - та сфера, яка повинна бути зразковою в поясненнях весь час. Коли цього не відбувається, треба взяти на себе певну відповідальність", - йдеться в його заяві.

Як повідомляє видання El Mundo з посиланням на свої джерела, керівництво Народної партії, членом якої є Сорія, запропонувало йому покинути свою посаду.

З розслідувань про офшори стало відомо, що Сорія був директором офшорної компанії, зареєстрованої на Багамах у 1992 році, за три роки до того, як він почав займатися політикою. 1995 року компанію розформували, через три місяці після цього Сорія став мером міста Лас-Пальмас на Канарських островах.

Нагадаємо, що після публікації "Панамських документів" у відставку також пішов прем'єр-міністр Ісландії Сігмундур Давид Гуннлаугссон, у якого також знайшли офшорну компанію.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістів опублікував розслідування про виведення грошей через офшори, в якому згадувалися близько 140 осіб, зокрема знамениті і світові лідери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram