ГоловнаСвіт

У Польщі викрили групу, яка нелегально ввозила в країну українців і грузин

Організатору злочинної схеми загрожує до 10 років в'язниці

У Польщі викрили групу, яка нелегально ввозила в країну українців і грузин
Фото: nadwislanski.strazgraniczna.pl

У Польщі прикордонники викрили злочинну групу, яка організовувала шахрайські схеми перевезення іноземців.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Правоохоронці затримали 10 членів банди і 12 іноземців, переважно громадян України та Грузії, які нелегально перетнули польський кордон.

"Група діяла на території всієї країни і могла підробити навіть кілька тисяч документів, а це означає, що кордон могли нелегально перетнути кілька сотень іноземців. Про це свідчать знайдені печатки фірм і організацій з усієї Польщі, а також кілька тисяч документів і накопичувачів даних, які підтверджують функціонування злочинної схеми", - повідомили в Прикордонній службі Польщі.

Фото: nadwislanski.strazgraniczna.pl

Як з'ясувалося, за допомогою електронної програми організатори відправляли запит на реєстрацію заяви про намір доручити виконання роботи іноземцеві.

Як правило, забирати заяву приходили підставні особи, які фіктивно представляють фірми, що шукали іноземців на роботу.

Так отримані документи поверталися організаторам схеми, які подавали їх у консульства Польщі. На підставі цих дозволів іноземці отримували візи, які дозволяють жити в Польщі.

Організатору злочинної схеми загрожує до 10 років позбавлення волі, його співучасникам - 5 років. Затримані іноземці, які скористалися "послугами", змушені будуть найближчим часом покинути територію Польщі.

Нагадаємо, від початку 2016 року в Польщі затримано 68 громадян України, які працювали на нелегальних тютюнових фабриках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram