ГоловнаПолітика

Порошенко і Байден домовилися про виділення Україні $1 млрд

Віце-президент США привітав формування нової коаліції і Кабміну

Порошенко і Байден домовилися про виділення Україні $1 млрд
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, під час якої сторони домовилися, що найближчим часом США виділять Україні третій транш кредитних гарантій у розмірі $1 млрд.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Також повідомляють, що Байден привітав формування нової коаліції і Кабінету Міністрів на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом.

Порошенко запевнив, що новий уряд продовжить реформи, буде активно співпрацювати з МВФ і виконувати Мінські домовленості. У цьому контексті Байден пообіцяв, що США і надалі підтримуватимуть Україну.

Сторони також підкреслили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового генерального прокурора.

Порошенко повідомив про погіршення ситуації на Донбасі і збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків. Байден засудив ескалацію конфлікту і висловив підтримку Україні.

Також Порошенко і Байден вкотре закликали керівництво РФ негайно звільнити льотчицю Надію Савченко, стан здоров'я якої погіршується через оголошене нею на знак протесту сухе голодування.

Нагадаємо, США також виділять $50 млн для Нацгвардії і Держприкордонслужби України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram