ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна не має іншого шляху

Лідер "Народного фронту" вважає, що країні доведеться пережити ще багато болісних, але правильних рішень.

Яценюк: Україна не має іншого шляху
Фото: Сергей Нужненко

Уряд Яценюка заклав фундамент, але країні доведеться пережити складні і непопулярні, але правильні зміни.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час 9-го Київського форуму, організованого Фондом «Відкрий Україну».

«Ми сьогодні започаткували новий стиль політичної культури в країні. Цього ніколи раніше не було - коли є спадкоємність влади, коли демократія демонструє свою здатність працювати на благо людей і на стабільність у державі. Коли особисті інтереси не варті нічого порівняно з інтересами держави і нації», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він привітав парламент, Президента і парламентську коаліцію «з тим, що ми знайшли спосіб владнати політичну кризу».

Лідер «Народного фронту» наголосив, що дуже багато роботи було зроблено: «Звичайно, дуже багато роботи попереду. І ми не маємо права зупинятися ні на одну хвилину - ми як український народ і український політичний істеблішмент, який після Майдану взяв на себе відповідальність за долю країни».

Країна зіткнулася з небувалими викликами, наголосив він: «Важко навіть назвати якусь державу, яка стоїть перед такими викликами і в такому скрутному стані. Незаконна анексія Криму, російська військова інтервенція в Донецьк і Луганськ, втрата 20% української економіки, мільярдні витрати на національну безпеку і оборону, необхідність проведення реформ, незважаючи на те, що країна у стані війни».

«Вимоги суспільства, нового українського суспільства, яке дуже високо підняло планку цих вимог до українського політичного класу, поставили перед ним необхідність конкретних, чітких, швидких дій», - підкреслив він.

«Я переконаний, що іншого шляху, ніж той, який проводив цей уряд, цей Президент, країна не має. Ми заклали фундамент. Нам треба далі проводити складні, для когось непопулярні, але правильні зміни в країні», - сказав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram