ГоловнаПолітика

Рада позбавила мандатів Гройсмана та шістьох його міністрів

У Калуші і Гадячі тепер треба призначати довибори

Рада позбавила мандатів Гройсмана та шістьох його міністрів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в четвер достроково припинила депутатські повноваження прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і ще шістьох депутатів, які увійшли в його Кабінет Міністрів, - Лілії Гриневич, Іванни Климпуш-Цинцадзе, Степана Кубіва, Тараса Кутового, Остапа Семерака, Ігоря Насалика.

Тепер замість Гройсмана, Климпуш-Цинцадзе і Кубіва за списком БПП у парламент мають пройти Валерій Карпунцов, Олег Великін і Максим Саврасов. Замість Гриневич і Семерака за списком "Народного фронту" проходять Ярослав Єдаков і Хвіча Мепарашвілі.

Насалик і Кутовий були мажоритарниками, тому Центральна виборча комісія тепер мусить призначити позачергові вибори на 85 окрузі з центром у Калуші і на 151 окрузі з центром у Гадячі.

Шість з семи депутатів, позбавлених сьогодні мандатів, входили у фракції БПП і "Народного фронту", а відповідно - і до коаліції. Таким чином, тепер у ній залишився 221 депутат. Мінімальна кількість для існування коаліції - 226 депутатів.

Нагадаємо, Климпуш-Цинцадзе стала віце-прем'єром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, Семерак - міністром екології та природних ресурсів, Кутовий - міністром аграрної політики і продовольства, Гриневич - міністром освіти і науки, Кубів - першим віце-прем'єром і міністром економіки, Насалик - міністром енергетики і вугільної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram