ГоловнаПолітика

Суд відпустив Каська під особисте зобов'язання

Досудове розслідування триватиме до 10 червня

Суд відпустив Каська під особисте зобов'язання
Фото: nv.ua

Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

Про це повідомив суддя Олег Білоцерківець.

"Каськові обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на термін досудового розслідування до 10 червня", - зазначив він.

Як повідомляли, раніше слідчі прокуратури наполягали на взятті екс-заступника генпрокурора під варту. Нагадаємо, за версією слідства, у 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому самому Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби Народів, 14-16 площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько приватизував її.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши передавати її і відчужувати.

У ніч на 11 квітня слідчий ГПУ вручив Каськові підозру в махінаціях зі службовим житлом. 13 квітня Касько відмовився прийти на допит, мотивуючи своє рішення тим, що, згідно зі ст. 135 КПК, повістку потрібно відправляти мінімум за три дні до дати допиту. Після цього його викликали на допит повторно, де йому також вручили повістку з викликом у ще одній кримінальній справі - про перевищення службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram