ГоловнаСвіт

Путін заявив, що війська Асада не порушують умов перемир'я

На думку Путіна, сирійська опозиція намагається повернути втрачені позиції

Путін заявив, що війська Асада не порушують умов перемир'я
Путин
Фото: EPA/UPG

Армія Башара Асада значно зміцніла і навіть після виведення частини російського угруповання здатна проводити великі наступальні операції в Сирії.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив під час "прямої лінії".

За версією Путіна, сирійська опозиція тим часом намагається повернути втрачені до перемир'я позиції, тоді як війська Асада цього не роблять.

"Сирійській армії не треба покращувати своє становище, тому що перед оголошенням перемир'я вона зробила те, що хотіла, ми їм допомогли, їм не треба нічого покращувати. А от опозиція намагається повернути те, що вона втратила", - заявив він.

Путін також додав, що "воюють там переважно не сирійська армія, а курдські формування та деякі інші збройні угруповання - і між собою, і проти курдів".

"Ми уважно за цим спостерігаємо, звичайно, зробимо все, щоб ситуація не погіршилася", - сказав президент.

Відповідаючи на питання, чи далеко до звільнення сирійського міста Алеппо, президент зазначив, що навколо міста "дуже складна ситуація".

"Там так звана озброєна опозиція присутня, разом з нею "Джебхат ан-Нусра" - це міжнародно визнана терористична організація. Розділити їх дуже складно, поводяться вони по-різному", - заявив він.

Нагадаємо, раніше цього тижня Франція і США заявляли, що влада Сирії порушує перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram