ГоловнаПолітика

Гройсман зобов'язався показати, як треба управляти державою

Майбутній прем'єр відповів на крики "Ганьба!".

Гройсман зобов'язався показати, як треба управляти державою
Фото: Макс Требухов

Володимир Гройсман перед голосуванням за призначенням прем'єром пообіцяв показати, як потрібно керувати державою.

Так він відреагував на крики "Ганьба!" з боку своїх критиків у парламенті.

"Я вам покажу, що таке управління державою!" - заявив Гройсман.

"Ці всі розмови в цьому залі відійдуть в історію як просто слова, які ми чуємо з цієї трибуни десятиліттями. На превеликий жаль, за 24 роки нашої незалежності всі ті, хто не раз був при владі, у виконавчій владі, не змогли принести успіх країні, країні, яка є надзвичайно багатою, в якій такий прекрасний народ... Ганьба всім тим, хто не зміг за 24 роки дати людям можливість жити по-людськи", - обурився майбутній прем'єр.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України. Одночасно парламент прийняв відставку прем'єра Арсенія Яценюка, але при цьому скасував визнання роботи його уряду незадовільним. Всі ці рішення прийнято в пакеті - одним голосуванням.

За таке рішення проголосували 257 депутатів, зокрема 131 від Блоку Петра Порошенка (всього у фракції 147 депутатів), 75 - від "Народного фронту" (всього там 81 депутат). Ці дві фракції дали 206 голосів.

Голоси, яких бракувало, дали група "Воля народу" - "за" проголосували 16 депутатів (усього в групі 19 членів), близька до Ігоря Коломойського група "Відродження" - всі 23 депутати - і 11 позафракційників. "За" також проголосував Артем Вітко, який формально належить до фракції Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram