ГоловнаПолітика

Рада затвердила Гройсмана прем'єром

Арсенію Яценюку наостанок зробили втішний подарунок

Верховна Рада затвердила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України.

Одночасно парламент прийняв відставку прем'єра Арсенія Яценюка, але при цьому скасував визнання роботи його уряду незадовільною. Усі ці рішення ухвалено в пакеті - одним голосуванням.

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

За таке рішення проголосували 257 депутатів, в тому числі 131 від "Блоку Петра Порошенка" (всього у фракції 147 депутатів), 75 - від "Народного фронту" (всього там 81 депутат). Ці дві фракції дали 206 голосів.

Фото: www.president.gov.ua

Голоси, яких бракує, дали група "Воля народу" - "за" проголосували 16 депутатів (всього в групі 19 членів), близька до Ігоря Коломойського група "Відродження" - всі 23 депутати і 11 позафракційників. "За" також проголосував Артем Вітко, який формально перебуває у фракції Радикальної партії.

У БПП "проти" голосували Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Наталія Новак. Утрималися Владислав Голуб, Андрій Антонищак і Юрій Македон. Не голосувала Оксана Продан.

У НФ утрималася Наталія Кацер-Бучковська та Віктор Романюк.

З тим, хто і як голосував, можна ознайомитися за посиланням.

Гройсману 38 років. У 2006-2014 роках був мером Вінниці, після чого перейшов в уряд на посаду віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку і будівництва.

У листопаді 2014 року був обраний до Верховної Ради, де став спікером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram