ГоловнаПолітика

Порошенко закликав світ відреагувати на заборону діяльності Меджлісу

Президент визнав проявом сталінізму рішення Поклонської.

Порошенко закликав світ відреагувати на заборону діяльності Меджлісу

Президент Петро Порошенко прокоментував рішення "прокурора Криму" заборонити діяльність Меджлісу кримських татар.

"Їм мало арештів і політичних судів над окремими представниками кримськотатарського народу - вирішили заборонити весь Меджліс! Цілий народ директивою намагаються позбавити голосу, можливості представляти і захищати свої права. Це - чергове порушення базових прав і свобод людини, яке російські окупанти роблять в незаконно анексованому Криму, це відновлення сталінської політики щодо корінного народу півострова. Причина цього - авторитарний страх перед самоорганізацією вільних людей", - написав він у фейсбуці.

"Звертаюся до світової спільноти: кожен день окупації несе нові загрози для жителів Криму. Єдиний шлях зупинити це свавілля - припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська", - закінчив Порошенко.

Нагадаємо, "прокурор" Криму Наталія Поклонська в середу винесла рішення призупинити діяльність Меджлісу кримських татар. Рішення буде діяти до винесення рішення "Верховного суду Криму" за позовом Поклонської про заборону Меджлісу.

На початку березня у "Верховному суді Криму" почався розгляд позову про визнання громадського об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією і його заборону.

Меджліс - виконавчий орган Курултаю, який є національним з'їздом, вищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram