ГоловнаПолітика

Савченко не погодилася на госпіталізацію

Українці стало краще.

Савченко не погодилася на госпіталізацію
Фото: EPA/UPG

Засуджена в Росії за сфабрикованим звинуваченням українка Надія Савченко відмовилася від госпіталізації, повідомив її адвокат Ілля Новиков.

"Я зараз бачився з Надією Савченко. Після крапельниці в неділю вона почувається краще. Краще тільки тому, що на вихідних було зовсім погано. Зараз у неї, крім загальної слабкості, аномальні реакції - мерзнуть руки і жар по всьому тілу. Зате кров розріджена до нормальних значень. 10 квітня на тлі зневоднення аналізи показали якусь позамежну густоту, несумісну з життям", - написав він у фейсбуці.

Новиков додав, що керівництво Федеральної служби з виконання покарань запропонувало Савченко госпіталізацію, але вона відмовилася.

"Начальство ФСВП після паніки і "накачки" зверху вперше за півтора року видало їй недозволений другий матрац і дуже хоче перевести її від гріха в лікарню. Надія поки що не погоджується, вимоги про допуск українських медиків не скасовує. На новини з Києва про перебіг переговорів щодо неї особисто і щодо інших реагує стримано. Завтра її повинна відвідати сестра Віра Савченко", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Савченко тримає сухе голодування з 6 квітня. Учора у ФСВП РФ повідомили, що лікарський консиліум оцінив стан здоров'я Савченко як задовільний і не знайшов підстав для екстреної госпіталізації.

День перед тим адвокат Микола Полозов після відвідин засудженої в СІЗО розповів, що Савченко важить менш ніж 60 кг. За його словами, вона "худа, з чорними колами під очима". Полозов повідомив, що в крові Савченко "чотириразове перевищення елементів, які згущують кров, і дворазове зниження елементів, які розріджують кров".

"Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати, і велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті, буквально уві сні", - зазначив Полозов.

Сестра Савченко Віра заявила, що домовленості про обмін українки зірвалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram