ГоловнаСвіт

Франція запропонувала ввести в ЄС поіменний облік авіапасажирів

Передбачають, що обмін інформацією про подорожніх допоможе відстежувати бойовиків, завербованих ІДІЛ.

Франція запропонувала ввести в ЄС поіменний облік авіапасажирів
Мануэль Вальс
Фото: islamenfrance.fr

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс запропонував запровадити поіменний облік авіапасажирів, які подорожують у межах Євросоюзу.

Як повідомляє euronews, голосування в Європарламенті із цього питання має пройти сьогодні.

Пропозиція французького прем'єра скерована на боротьбу з тероризмом. Передбачають, що обмін інформацією про людей, які подорожують між країнами, допоможе відстежувати бойовиків, яких завербувало терористичне угруповання "Ісламська держава".

"Ніхто ніколи не говорив, що цей захід допоможе запобігти нападу, - сказав Вальс. - Але такий загальноєвропейський облік дасть нам додатковий інструмент в ефективній боротьбі з тероризмом".

Європарламент 2013 року відкинув законодавство про збір і зберігання даних авіапасажирів, угледівши в ньому втручання в особисте життя громадян.

Як зазначає euronews, облік пасажирів запровадили в США після нападів 11 вересня 2001 року. Деякі євродепутати нарікають на те, що таке рішення ухвалюють у ЄС поспіхом, у зв'язку з нинішнім високим рівнем терористичної небезпеки.

Нагадаємо, 22 березня в аеропорту і в метро Брюсселя були здійснені теракти, в результаті яких загинули 35 людей, більш ніж 300 постраждали.

У ніч на 14 листопада 2015 року серію терактів скоїли в Парижі. Смертники влаштували кілька вибухів, у результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність за напад узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram