ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Терористи ІДІЛ зруйнували Ворота Бога в Іраку

Бойовики демонтують стіни древньої Ніневії і продають кам'яні блоки

Терористи ІДІЛ зруйнували Ворота Бога в Іраку
Врата Бога иракском городе Мосул
Фото: independent.co.uk

Бойовики "Ісламської держави" зруйнували в іракському місті Мосул архітектурну пам'ятку - Ворота Бога, через які мандрівники потрапляли в столицю Ассирії Ніневію за часів її розквіту у VIII-VII століттях до нашої ери.

Про це повідомляє The Independent

Інформацію про знищення пам'ятника підтвердили в британському Інституті з вивчення Іраку, а в іракському Департаменті старожитностей повідомили, що терористи демонтують стіни древньої Ніневії і продають кам'яні блоки.

Курдський телеканал ARA News повідомив, що для руйнування Воріт Бога використовували військову техніку.

Нагадаємо, бойовики "Ісламської держави" вже знищили кілька архітектурних пам'яток і давніх скульптур в Іраку, Сирії та Лівії.

У лютому 2015 року ці фірми знищили артефакти музею в Мосулі, а в березні - руїни стародавнього міста Німруд.

У сирійській Пальмірі 2015 року бойовики зруйнували руїни двох храмів, які входили до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У червні була зруйнована статуя Лева аль-Лата, у вересні - підірвані три похоронні вежі, зведені в період зі 103-го по 44 рік до н.е. Також в ООН підтвердили інформацію про те, що бойовики знищили храм Бела і зруйнували Баал-Шамін.

У жовтні 2015 року джихадисти підірвали Тріумфальну арку епохи Стародавнього Риму. У Лівії терористи ІД знищили стародавні суфійські гробниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram