ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради відхилив проект постанови про розрив дипвідносин із Росією

Профільний комітет Ради відхилив проект постанови про розрив дипвідносин із Росією
Фото: Артем Атаманюк

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах відхилив проект постанови про розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією.

Про це повідомив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв у Facebook.

"Групі депутатів-радикалів і популістів раптом захотілося розірвати дипвідносини з РФ. Саме в той час, коли внутрішня ситуація найбільш напружена. Власне, такий крок залишається можливим, але передусім він повинен бути своєчасним! Тоді, коли це узгоджене і добре підготовлене рішення всіх зовнішньополітичних інститутів і уряду. А коли використовують потужну зброю для крику і самопіару, то це інакше як дурістю або свідомим шкідництвом не назвеш. Комітет у закордонних справах щойно шістьма голосами повернувся до розгляду проекту цієї постанови і потім відхилив його", - повідомив Ар'єв на своїй сторінці в Фейсбуці у вівторок.

Як зазначає нардеп, за відхилення цього проекту постанови голосували 6 членів комітету - Ганна Гопко (позафракційна), Володимир Ар'єв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Світлана Заліщук, Ірина Луценко (від БПП) і Олександр Присяжнюк ("Народний фронт").

Нагадаємо, 15 березня нардепи Оксана Корчинська, Юрій-Богдан Шухевич (обидва - фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Олег Петренко (Блок Петра Порошенка) і Володимир Парасюк (позафракційний) внесли до парламенту проект постанови №4221 про розрив дипломатичних відносин із Росією.

30 березня Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував прийняти проект постанови про розрив дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram