ГоловнаПолітика

У парламенті почали збирати голоси під іншого прем'єра

На Банковій стверджують, що процес доукомплектації Кабміну саботує Гройсман

У парламенті почали збирати голоси під іншого прем'єра
Фото: Ольга Якимович

Сьогодні після обіду окремі лідери БПП і "Народного фронту" почали попередні консультації з народними депутатами на предмет можливості підтримки іншого - не Володимира Гройсмана - кандидата в прем'єр-міністри.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

За словами співрозмовника, все через те, що дві політичні сили не можуть домовитися про доукомплектування кадрового складу нового Кабінету Міністрів. Зокрема вакантними залишаються посади міністра економіки та міністра енергетики. Тривають суперечки і щодо Міністерства культури, куди БПП пропонує кандидатуру Євгена Нищука, "Народний фронт" - В'ячеслава Кириленка. Щодо окремих гравців, зокрема Геннадія Зубка, - його намагаються залишити в уряді, причому не важливо, на якій посаді.

На Банковій запевняють, що процес доукомплектації Кабміну саботує сам Володимир Гройсман, вимагаючи нібито більше посад для своїх вінницьких соратників. У Гройсмана цей факт не підтверджують.

Водночас важко конкретизувати, кого в такі стислі терміни Банкова зможе запропонувати на посаду прем'єр-міністра. Відомо, що Юрієві Луценку така пропозиція не надходила, а Олександр Турчинов - станом на вчорашній вечір - від аналогічної пропозиції відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram